Visual baharu untuk adaptasi anime novel ringan Rebuild World

Sebelum ini telah didedahkan bahawa novel ringan Jepun Rebuild World akan mendapat adaptasi anime, tetapi banyak butiran projek itu, termasuk tarikh tayangan perdananya, masih tidak diketahui. Sementara kami menunggu maklumat lanjut, visual baharu telah didedahkan sebagai sebahagian daripada promosi.

Novel-novel tersebut ditulis oleh Nahuse dan diilustrasikan oleh Gin, dan mula diterbitkan di laman web Shousetsuka ni Narou dan Kakuyomu pada Februari 2017. Ia kemudiannya dikeluarkan di bawah jejak Degenki no Shin Bungei dari ASCII Media Works Kadokawa.

Kisah ini berlaku dalam dunia pasca apokaliptik, beberapa dekad selepas bencana yang tidak diketahui. Kebanyakan penduduk hidup dalam kesengsaraan, hanya orang kaya dan bernasib baik boleh makan makanan selain daripada catuan eksperimen.

Akira, anak yatim piatu yang ingin menjadi pemburu supaya dia boleh mencari teknologi kuno untuk dijual, berakhir dalam bencana selepas percubaan pertamanya. Tetapi nyawanya diselamatkan oleh Alpha, kecerdasan buatan misteri yang berkomunikasi dengannya menggunakan realiti tambahan.

Tags: ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *