Sinopsis Percuma! Pukulan Akhir – Jilid Kedua 2022
 

Seorang wanita bernama Haruka, berasa ditawan dan hilang oleh juara renang bernama Albert. Selepas penampilan pertamanya di pentas dunia yang kompetitif, Haruka terpikat oleh juara renang yang jelas, Albert, dan berasa seperti hilang.
“Awak berenang untuk apa?”
Dengan keadaan semasa, berenangnya dan apakah makna air baginya dipersoalkan. Haruka mula tenggelam ke dasar air yang keruh sambil menjaga dirinya. Haruka mula mempersoalkan alasannya untuk berenang dan dia merasakan dia tenggelam ke dasar air yang keruh. Didorong oleh kebimbangan dalam hatinya, Haruka menyertai rejimen latihan yang ketat dan intensif. Haruka sengaja meletakkan dirinya melalui rejimen latihan yang ketat dan intensif, tanpa henti menumpukan dirinya untuk latihan. Kenangan tentang Albert yang dingin dan kering terus bermain di fikirannya. Saya perlu menjadi lebih pantas, saya perlu menjadi lebih kuat. Saya perlu bersaing dengan Albert sekali lagi.

Dalam hatinya, Haruka tahu bahawa dia memaksa dirinya melampaui batasnya secara fizikal dan mental.
Rakan-rakannya tidak dapat berbuat apa-apa selain memerhati dan mempercayainya.

Haruka melepaskan tumbukan untuk memotong air yang berat dan acuh tak acuh.
Rakan-rakannya datang menghampiri untuk menonton.

Haruka menyedari bahawa dia memaksa dirinya melebihi hadnya, manakala rakan-rakannya tidak melakukan apa-apa selain mengawasinya dan percaya kepadanya.

Tidak seperti sekuel pertama, Percuma! Strok Akhir Jilid Kedua lebih memfokuskan kepada konflik dalaman Haruka, serta hubungannya dengan Makoto dan Rin. Kemunculan Albert sebagai saingan Haruka adalah sesuatu yang dinantikan. Oldcodex, sebuah band dari Jepun, dengan lagu tema berjudul This Fading Blue, mengambil bahagian dalam filem ini. Vokalis Tatsuhisa Suzuki juga menyuarakan watak Makoto Tachibana. LSF mengklasifikasikan filem ini sebagai All Ages (SU).

Tags: , , , , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *