Musim kedua Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy kini tersedia di Netflix

Salah satu siri anime yang paling dinanti-nantikan di Netflix kini tersedia. Ini adalah musim kedua ‘Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy’, sebuah kisah yang agak menarik yang mengejutkan peminat selepas tayangan perdana musim pertamanya.

Kumpulan episod baharu meneruskan peristiwa selepas penutupan musim pertama yang menarik, menandakan kembalinya Dark Schneider dan titik perubahan terpenting dalam cerita ini setakat ini. Anime ini adalah adaptasi daripada manga yang ditulis dan diilustrasikan oleh Kazushi Hagiwara.

Sinopsis Musim Kedua: Lima belas tahun selepas Dark Schneider, ahli sihir purba yang pernah merancang untuk memerintah semua dimeterai, dunia menghadapi ancaman Tentera Pemberontak Gelap, yang merancang untuk membangkitkan dewa pemusnah Anthrasax dan akan menyerang Kerajaan Metallicana. Di tengah-tengah bahaya besar ini, Tia Noto Yoko, anak perempuan Imam Besar, menggunakan sihir untuk melepaskan Dark Schneider. Dark Schneider menangkis musuh demi musuh dengan kuasa misterinya yang luar biasa, tetapi pada penghujung pertempuran hebat menentang Abigail, salah seorang daripada Empat Raja Ilahi Tentera Pemberontak Gelap, Kerajaan Metallicana telah musnah dalam satu letupan besar yang melenyapkan semua orang. dalam sekelip cahaya dan mereka tidak dapat ditemui.

Dua tahun kemudian, seorang lagi daripada Empat Raja Ilahi, Kall-Su yang hebat, memerintah sebagai Raja Tinggi. Dia telah mengumpulkan tentera yang hebat yang diketuai oleh 12 Sorcerer Shogun dan mencari Puteri Sheila, yang memegang kunci terakhir untuk menghidupkan semula Anthrasax. Mereka yang terselamat dari Kerajaan A-Ian-Maide berkumpul mengelilingi samurai dan membentuk penentangan, bertempur dengan Sorcerous Shogun di seluruh negeri. Di antara korps samurai terdapat seseorang yang terselamat dari perang besar dua tahun sebelum ini: Tia Noto Yoko.

Tags: , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *