Manga Chainsaw Man Mencatat Nombor Rekod

Chainsaw Man terus tidak dapat dihalang, selepas tayangan perdana anime musim pertama, francais itu tidak berhenti berkembang dan terus berkembang maju. Sementara peminat masih menunggu beberapa maklumat rasmi untuk musim kedua, manga itu sedang berjalan, dan ia mendedahkan bahawa ia mencapai nombor rekod.

Kemas kini datang daripada Chainsaw Man sendiri apabila manga itu mengeluarkan jilid ke-15 di Jepun. Pengumuman khas disertakan mengesahkan bahawa ia kini mencecah 26 juta salinan dalam edaran, yang bermaksud salinan manga masih terbang dari rak.

Jika kita mengambil kira bahawa kemas kini terakhir pada salinan dalam edaran adalah pada Mei 2023, dan pada masa itu ia mempunyai 24 juta salinan, ini bermakna Chainsaw Man telah mengeluarkan 2 juta lagi dalam beberapa bulan sahaja. Mengeluarkan purata satu juta sebulan pada masa ini, ia membuktikan populariti besarnya yang nampaknya tidak perlahan. Selain itu, jika kita mengambil kira bahawa ia hanya merangkumi salinan bercetak, kita sudah boleh membayangkan betapa besarnya francais itu apabila mengambil kira kebangkitan manga digital.

Manga Tatsuki Fujimoto diterbitkan dalam majalah Weekly Shonen Jump Shueisha dari Disember 2018 hingga Disember 2020. Bab-babnya dikumpulkan dalam sebelas jilid kompilasi yang menandakan tamatnya karya pertama. Bahagian kedua berpindah ke perkhidmatan Shonen Jump Plus di mana ia telah diterbitkan sejak Julai 2022.

Tags: , , , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *