Death Note: mengumumkan pameran sempena ulang tahun ke-20nya

Mereka mengumumkan pameran baharu untuk sambutan ulang tahun ke-20 francais Death Note. Pembentangan bertujuan untuk bermula di Jepun pada musim gugur ini.

Death Note kekal sebagai salah satu francais anime yang paling terkenal hari ini, walaupun pada hakikatnya adaptasi animenya yang hebat telah ditamatkan beberapa tahun lalu. Cerita berpusat pada pelajar sekolah menengah Light Yagami yang menemui sebuah buku yang membolehkannya membunuh sesiapa sahaja yang menulis di halamannya.

Pameran ulang tahun ke-20 Death Note akan menampilkan seni asli oleh pencipta bersama Takeshi Obata, sambil menawarkan banyak barangan daripada siri ini. Pameran itu akan berlangsung di Space Galleria Tokyo dari 8 September hingga 9 Oktober, dan kemudian di Space Gratus Osaka dari 10 November hingga 11 Disember. Buat masa ini tidak ada berita sama ada akan ada pameran di negara Barat.

Manga Death Note ditulis oleh Tsugumi Ouba dan diilustrasikan oleh Takeshi Obata, dan adaptasi anime diarahkan oleh Tetsurou Araki, selain itu, francais itu mempunyai beberapa filem dan permainan video. Pencipta siri Netflix yang popular, Stranger Things, sedang mengusahakan siri baharu berdasarkan francais Death Note, tetapi ia akan mengambil sedikit masa sebelum kita melihat siri itu di platform penstriman.

Tags: ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *