Kisah Filem Kisi Ka Bhai Kisi Ki Jaan 2023 (Filem 17+)
 

Kisah Kisi Ka Bhai Kisi Ki Jaan, berlatarkan Delhi dan Hyderabad, berpusat pada Bhaijaan (Salman Khan), yang, pada usia muda, menyelamatkan tiga kanak-kanak lain (Raghav Juyal, Siddharth Nigam, dan Jassie Gill) dari rumah anak yatim yang telah musnah akibat bencana itu dan memutuskan untuk menjaga mereka. Sebagai orang dewasa, mereka menjaga kejiranan mereka terhadap pemaju licik dan bersumpah tidak akan berkahwin kerana, dalam kata-kata Bhaijaan, “Humein koi nai chahiye jo bhaiyon ka bandhan tode.” seksis sama sekali? Walau bagaimanapun, mereka akhirnya jatuh cinta, yang bukan tanpa kesukaran. Apa yang berikut ialah gabungan drama, perasaan, air mata, maar-dhaad, dan, sudah tentu, “Yentamma.”

Pelakon Salman Khan memegang watak Bhaijaan, seorang lelaki yang memilih untuk membujang walaupun tidak lagi muda. Bhaijaan adalah seorang yang tabah yang sentiasa menyelesaikan masalah dengan keganasan. Dia hidup bahagia bersama tiga abangnya, Ishaq (Raghav Juyal), Moh (Jassie Gill), dan Love (Siddhart Nigam), dan memutuskan untuk menangguhkan perkahwinannya. Bhaijaan merasakan perkahwinan masa depannya akan menimbulkan masalah dalam keluarga besarnya. Kemudian, tiga adik beradiknya yang masing-masing sudah ada pasangan cuba membantu Bhaijaan mencari teman wanitanya. Mereka juga memperkenalkan Bhaijaan kepada seorang wanita cantik bernama Gundamaneni Bhagyalakshmi yang kemudiannya dipanggil Bhagya (Pooja Hegde). Nama yang sama dengan bekas kekasih Bhaijaan yang berkahwin dengan lelaki lain. Bibit cinta tumbuh antara Bhaijaan dan Bhagya. Sementara itu, Bhagya sendiri menghadapi masalah.

Selain membawa banyak persamaan dengan kehidupan sebenar keluarga Salman Khan, filem ini juga merupakan sindiran terhadap suasana harmoni di India hari ini yang diancam perpecahan. LSF mengklasifikasikan filem ini untuk penonton berumur 17 tahun ke atas. Bijak menyusun dan memilih rancangan mengikut klasifikasi umur.

Tags: , , , , , , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *