Anime Tokyo Revengers: Sebab Untuk Jatuh Cinta Dengan Anime Sci-fi Lagi

Banyak rancangan anime sedang disiarkan hari ini dan kebanyakannya adalah baru dan cukup popular di kalangan peminat. Salah satu rancangan yang keluar sebagai anime terbaik dan mencapai kemuncaknya ialah; Tokyo pembalas.

Tokyo Revengers ialah siri manga berterusan yang ditulis dan diilustrasikan oleh Ken Wakui. Ia mula bersiri pada 2017 dan sehingga hari ini, ia mempunyai 22 jilid secara keseluruhan.

Tahun lepas, pada bulan Jun, adaptasi anime Tokyo Revengers telah diumumkan oleh Liden Films. Siri ini diarahkan oleh Koichi Hatsumi yang pernah bekerja di bawah sepanduk utama seperti Akira, Berserk, dan Cowboy Bebop.

Pada 11 April, rancangan itu bermula dengan episod pertamanya disiarkan di pelbagai platform dan pada pandangan pertama ia kelihatan cukup menjanjikan. Ia menjadi trend di mana-mana dan peminat teruja dengan anime ini.

Melihat keterujaan di kalangan peminat, adalah penting untuk bercakap mengenai acara ini. Oleh itu, mengingati perkara ini, artikel ini disediakan untuk merangkumi semua butiran yang diperlukan yang akan menjadikan anda peminat sebenar siri yang menakjubkan ini.

Apakah yang dimaksudkan dengan Tokyo Revengers?

Tokyo Revengers mengikuti kisah seorang dara berusia 26 tahun, Takemichi Hanagaki yang menjalani kehidupan sengsara yang dikuasai oleh tuan tanah, bosnya, dan juga seorang kanak-kanak.

Suatu hari, dia mendapat tahu Tachibana Hinata, satu-satunya teman wanitanya sejak sekolah menengah, kini telah mati dan geng misteri, Tokyo Manji berada di sebalik kejadian ini.

Entah bagaimana, Takemichi kembali 12 tahun ke masa lalu dan mendapati dirinya di zaman sekolah menengah lagi. Kini, dia berpeluang untuk menyelamatkan satu-satunya teman wanitanya dan mengembalikan semua peristiwa lalu yang memihak kepadanya.

Untuk mewujudkannya dan menyelamatkan Hinata, Takemichi menyasarkan untuk menjadi ketua geng motosikal paling maut di Jepun, Tokyo Manji.

Mengapa Anda Perlu Menonton Tokyo Revengers?

Rancangan tidak menjadi popular tanpa sebab, beberapa faktor menjadikannya istimewa dan unik daripada yang lain.

Tokyo Revengers adalah seperti itu, yang menjadikannya salah satu siri kegemaran ramai penonton anime. Pangkalan peminat berkembang pesat dan orang yang tidak menyedari siri ini kagum dengan kejayaan besarnya.

“Mengapa rancangan ini begitu berjaya dan apakah sebab di sebalik popularitinya?” Semua orang bertanya soalan ini dan artikel ini akan menjawab semua soalan anda tentang Tokyo Revengers.

Jadi, mari kita mendalami topik ini untuk memanfaatkannya sepenuhnya dan lihat faktor yang bertanggungjawab untuk popularitinya.

1. Berdasarkan Perjalanan Masa

Bunyinya tidak realistik, tetapi peminat anime cenderung menonton rancangan yang berdasarkan konsep perjalanan masa semata-mata.

Memandangkan industri anime dibanjiri dengan genre aksi, pengembaraan dan percintaan, jenis rancangan sedemikian menggembirakan mereka kerana ia membawa sesuatu yang baharu dan menyegarkan.

Dan, Tokyo Revengers melakukan perkara yang sama kali ini. Selepas 2-3 bulan Jujutsu Kaisen dan peminat Attack On Titan yang penuh aksi sedang mencari sesuatu yang baharu dan Tokyo Revengers adalah satu-satunya perkara yang mereka perlukan sekarang.

Steins;Gate, Future Diary, Erased adalah beberapa anime terkenal berdasarkan perjalanan masa dan dipuji oleh semua orang.

Sama seperti mereka, Tokyo Revengers juga mengikuti konsep ini dan benar-benar berjaya menarik penonton untuk siri ini.

Jadi, ia tidak akan mengecewakan anda jika anda sangat menyukai anime seperti ini.

Mencari poster Tokyo Revengers yang menarik. Jangan risau anda akan dapat di sini!

2. Versi Sci-fi yang Lebih Mudah

Apabila bercakap tentang anime sci-fi maka memahami tema dan jalan cerita adalah satu cabaran untuk sesiapa sahaja dan ia adalah benar, anda tidak boleh menafikan fakta ini.

Sama ada anda bercakap tentang Parasyte, atau Code Geass, atau Made In Abyss, atau Steins;Gate, semuanya adalah karya yang luar biasa. Namun, mereka bukan untuk semua orang kerana plot dan kelainan mereka yang rumit. Rancangan ini memerlukan penonton yang intelektual dan berpengetahuan.

Tetapi, Tokyo Revengers tidak begitu. Jalan ceritanya sangat ringkas sehinggakan pemula pun boleh menontonnya. Walaupun merupakan anime sci-fi, ia menyampaikan mesejnya kepada penonton dengan cara yang sangat berkesan dan memberi impak.

Hanya dalam 3 episod, ia telah terbukti sebagai salah satu anime sci-fi terbaik yang boleh ditonton oleh semua peringkat umur.

Memastikan ia lurus dan ringkas, itulah Tokyo Revengers dan anda akan suka melihat rancangan menakjubkan ini yang menggabungkan sains dan fiksyen.

3. Kisah Inspirasi Seorang Kalah

Protagonis persembahan adalah tarikan utama persembahan dan itu adalah fakta. Perkara pertama yang diperhatikan oleh sesiapa dalam siri baharu ini ialah watak utama.

Dan jika ada perjalanan yang memberi inspirasi di sebalik watak itu, maka peminat tidak melakukannya

jangan lepaskan peluang ini.

Takemichi Hanagaki, protagonis utama Tokyo Revengers, memulakan perjalanannya sebagai pecundang yang menyedihkan yang tidak dihargai oleh semua orang. Dia menjalani kehidupan yang sengsara kerana trauma oleh tuan rumahnya setiap hari.

Apabila dia kembali ke masa lalu, ke zaman sekolah menengah, perkara yang sama berlaku apabila dia dipukul dan dibuli oleh pihak atasan.

Tetapi, selepas menyedari apa yang dia perlu lakukan dan apa yang dia perlu perolehi, dia mula mengubah dirinya dan menjadikan dirinya lebih sukar setiap hari.

Dia kelihatan agak malap (kebanyakan protagonis utama kelihatan sama) tetapi perjalanannya dari kalah ke No.1 dalam geng motosikal terkemuka Jepun, adalah sesuatu yang menarik untuk ditonton serta menjadi sumber motivasi.

Kerana sekali kalah sentiasa “bukan kalah” dan Takemichi adalah contoh yang sempurna.

4. Watak Nampak Sejuk

Perkara pertama yang menarik perhatian saya tentang siri ini ialah watak-watak yang kelihatan gagah dan berkarisma. Setelah sekian lama, watak sebegitu dilukis di skrin.

Lakaran watak memberikan nuansa Jepun 80-90an ketika geng motosikal masih ada. Seluar baggy, gaya rambut klasik, tatu, dan basikal vintaj semuanya kelihatan sangat keren sehingga membuatkan jatuh cinta dengan siri ini jelas.

Selepas pengenalan Sano Manjiro & Ken Ryuguji dalam anime, acara ini kelihatan lebih menarik kerana ia menambah nilai kepada pelakon utama dan jalan cerita.

Watak bergaya siri ini memberikan alasan yang menarik untuk menonton anime sekali lagi.
5. Penguasaan Manga Tokyo Revengers
Ramai daripada anda tidak akan menyedari hakikat bahawa Tokyo Revengers adalah manga terbaik tahun 2020.

ya, awak dengar betul. Pada tahun 2020, Tokyo Revengers memenangi “Anugerah Manga Terbaik” dalam kategori Shonen dalam Anugerah Manga Kodansha ke-44. Pencapaian ini sudah cukup untuk menyatakan betapa hebatnya siri ini.

Jadi, jangan menilai dengan nama sahaja atau lihat anime sahaja, selami manga juga untuk mengetahui nilai sebenar Tokyo Revengers.

Di mana untuk Menonton Tokyo Revengers?

Tokyo Revengers tersedia di Crunchyroll untuk peminat di luar Asia.

Saluran YouTube Muse Asia juga menyiarkan acara menarik ini untuk penontonnya. Jadi anda boleh menontonnya di sana juga.

Mereka yang ingin membaca Manga Tokyo Revengers boleh melayari laman web rasmi Majalah Kodansha atau boleh membelinya dari Amazon Kindle kerana ia boleh didapati di sana.
Bungkus

Tokyo Revengers ialah anime yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2021 dan penonton benar-benar menikmati persembahan itu.

Siri ini baru sahaja bermula dan ia kelihatan menarik dan menjanjikan dari awal. Setelah sekian lama, anime seperti ini telah tiba dan peminat menghujaninya dengan cinta.

Setelah mengungguli anime dan manga teratas, Tokyo Revengers mengakhiri 24 episod musim 1nya dengan cara yang sangat bergaya. Episod akhir Tokyo Revengers berakhir dengan adegan penyangkut tebing dan peminat menjadi gila dengan apa yang berlaku seterusnya dalam siri ini. Mereka tidak sabar untuk menonton Tokyo Revengers Musim 2 dan menantikan tarikh tayangannya.

Jadi anda juga harus mula menonton siri ini, jika anda tidak menontonnya sehingga sekarang mungkin ia akan menjadi salah satu kegemaran anda.

Dan, jika anda mahukan lebih banyak artikel seperti ini maka jangan lupa untuk melanggan surat berita kami supaya anda akan dimaklumkan apabila sesuatu yang menarik dan bermaklumat akan dimuat naik di sini.

Tags: , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *