Anime I Shall Survive Using Potions! mendapat treler baharu

Treler baharu untuk I Shall Survive Using Potions! (Poushon-danomi de Ikinobimasu!), adaptasi anime novel ringan yang ditulis oleh FUNA dan diilustrasikan oleh Sukima. Treler ini agak pendek seperti sebelum ini, terutamanya memfokuskan kepada pengembaraan watak utama Kaoru Nagase. Tayangan perdana siri ini dijadualkan pada Oktober 2023.

Dalam cerita ini kita akan mengikuti Kaoru Nagase, yang meninggal dunia akibat gangguan tenaga dimensi, tetapi jiwanya diselamatkan oleh Tuhan dunianya memberinya kehidupan baru di Reverie, dunia yang diawasi oleh dewi Celestina. Kaoru meminta kuasa untuk mencipta ramuan dan kebolehan lain, serta meminta persahabatan Celestina.

Novel-novel itu berasal dari laman web Shosetsuka ni Naro, dan kemudian diterbitkan oleh Kodansha pada Jun 2017 di Jepun. Siri ini juga menerima adaptasi manga yang digambarkan oleh Hibiki Kokonoe, bersiri pada platform Suiyobi no Sirius. Manga sekuel yang diilustrasikan oleh Futsu Onshin mula bersiri pada platform yang sama pada Ogos 2022.

Tags: , ,

Diposting oleh Ulya


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *